Vochtwering

Quintelier Trudo beschermt gevels van gebouwen en monumenten tegen indringend vocht en alle kwalijke gevolgen die dat kan hebben. Dit kunnen wij afzonderlijk doen, of als deel van een gevelrenovatie.

Een professionele vochtwering van de gevels beschermt ze tegen opstijgend en/of insijpelend vocht, dat voegwerk en zelfs steen kan aantasten en op termijn de gevel zal beschadigen.

Onze vochtweringsbehandelingen vrijwaren de gevels en voorkomen schade. Zeker wanneer het gebouw behoort tot het erfgoed of geklasseerd is, zal een professionele vochtwering van essentieel belang zijn om de historische waarde niet verloren te laten gaan.

Binnen ons gamma hebben we 2 types vochtweringen:

  • Injecties tegen opstijgend vocht
  • Hydrofoberen van gevels (tegen waterdoorsijpeling d.m.v. regenwater)

Injecties tegen opstijgend vocht

Na het boren van gaten in het metselwerk wordt het vochtweringsproduct door middel van een injectie in de gaten gebracht. Er moet voor voldoende droging en ventilatie gezorgd worden.

Ook moet de uitvoerder van de bepleisteringswerken ervoor zorgen dat bij het aanbrengen van de nieuwe bezetting, er geen vochtbrug ontstaat tussen de behandelde en het niet vochtwerend gemaakte gevelgedeelte en/of de vloer.

We maken vrijblijvend een analyse en een offerte voor uw specifiek probleem.

Hydrofoberen van gevels

Soms is het aangewezen om gevels die het hard te verduren krijgen door weer en wind (meestal westelijk gericht) te behandelen met een hydrofuge. Zodat deze gevels beschermd zijn tegen doorsijpeling van regenwater en waardoor ook het vuil minder goed kan hechten op de muren.

Opgelet: dit is geen definitieve oplossing. Na enkele jaren is het aangewezen om het product opnieuw aan te brengen.

Wij voeren onze projecten in vochtwering uit voor zowel particulieren als professionele klanten als overheden, bedrijven, en andere beheerders van beschermd patrimonium of erfgoed.

Referenties


Gevelrenovatie bij elk geklasseerd gebouw of monument

Grote openbare projecten en projecten voor particulieren

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x